Második idegen nyelv munkaközösség
Iskolánk tanulóinak újabb sikere

2017. ápr 06 Második idegen nyelv mk.

A Grande Dictée francia nyelvű tollbamondás versenyen a haladó kategóriában Balogh Zita (12. B) országos 5., a kezdő kategóriában Gáspár Júlia Enikő (9. F) országos 4. helyezést ért el.

Sikerükhöz gratulálunk.

tovább olvasom

VII. Regionális újlatin/latin és orosz nyelvi kiejtési verseny eredményei

2017. márc 07 Második idegen nyelv mk.

A Második idegen nyelv munkaközösség 2017. március 3-án rendezte meg a VII. Regionális újlatin/latin és orosz nyelvi kiejtési versenyét, amelyen több mint 60 diák vett részt kb. 15 iskolából, és 5 megyéből. A szakmai zsűri tagjai a PTE nyelvi tanszékeinek oktatói voltak.

tovább olvasom

VII. Regionális újlatin/latin és orosz nyelvi kiejtési verseny

2017. márc 02 Második idegen nyelv mk.A PTE Gyakorló Általános Iskola, Gimnázium és Szakgimnázium Babits Mihály Gyakorló Gimnáziumának Második idegen nyelv munkaközössége 2017. március 3-án 13 órai kezdettel rendezi meg a VII. Regionális újlatin/latin és orosz nyelvi kiejtési versenyét. Szeretettel várjuk a versenyző diákokat és felkészítő tanáraikat.

tovább olvasom

Regionális újlatin/latin és orosz nyelvi kiejtési verseny

2017. febr 08 Második idegen nyelv mk.

Kedves Kolléga!

A PTE Gyakorló Általános iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Óvoda (korábban PTE Babits Mihály Gyakorló Gimnázium) Második idegen nyelv munkaközössége a 2016-17-es tanévben is megszervezi Regionális újlatin/latin és orosz nyelvi kiejtési versenyét, a francia, latin, olasz, orosz és spanyol nyelvet második idegen nyelvként tanuló középiskolás diákok számára.

tovább olvasom

"Miért éppen a ruszisztikát választotta?"

2016. szept 12 Második idegen nyelv mk.

"Miért éppen a ruszisztikát választotta?" – Beszélgetések az Orosz Központ munkatársaival

A beszélgető partner: Pálné Porst Andrea tanárnő

tovább olvasom

A VI. Regionális újlatin/ latin és orosz nyelvi kiejtési verseny eredményei

2016. márc 08 Második idegen nyelv mk.

2016. március 4-én rendezte iskolánk  Második idegen nyelv munkaközössége a VI. Regionális újlatin/latin és orosz nyelvi kiejtési versenyét 70 tanuló részvételével, akik Baranyán kívül Tolna, Somogy, Fejér és Bács-Kiskun megyéből érkeztek.

tovább olvasom

VI. Regionális újlatin/latin és orosz nyelvi kiejtési verseny

2016. febr 28 Második idegen nyelv mk.

A Második idegen nyelv munkaközösség 2016. március 4-én 13 órától rendezi meg kiejtési versenyét a francia, olasz, spanyol, latin és orosz nyelvet második idegen nyelvként tanuló diákok számára.

tovább olvasom

VI. Regionális újlatin/latin és orosz nyelvi kiejtési verseny

2016. jan 22 Második idegen nyelv mk.

A Második idegen nyelv munkaközösség az idei tanévben is megszervezi kiejtési versenyét a francia, olasz, spanyol, latin és orosz nyelvet második idegen nyelvként tanuló diákok számára.

tovább olvasom

Az V. regionális idegen nyelvi kiejtési verseny eredményei

2015. márc 12 Második idegen nyelv mk.

2015. március 6-án, immár ötödik alkalommal rendezte meg iskolánk mára hagyományossá vált idegen nyelvi kiejtési versenyét. A megmérettetésen a következő eredmények születtek.

tovább olvasom

Latin és szláv ízek

2015. febr 06 Második idegen nyelv mk.

Nyitott vagy más népek gasztronómiája iránt? Netán ínyenc vagy? Esetleg csak éhes? Reméljük, hogy tudunk kínálni számodra valami igazán ízleteset.

tovább olvasom