The Big Read 2017

2017. dec. 04 Angol mk., Tarnai Gábor

Immár harmadik alkalommal rendezett iskolánk angol munkaközössége novellaolvasási versenyt. Lelkes összefogással hetekig készültünk mi is, mint ahogy a résztvevők.
A három fős csapatokban jelentkező diákoknak előre meg kellett ismerniük a három novellát, természetesen a célnyelven. Nagyon nagy örömünkre hét csapat jelentkezett gimnáziumi intézményegységünkből. Idén először az egyik csapat a Tanarak csapata volt!  A versenyzők hat állomáson kaptak feladatokat, melyek egy részének megalkotásához és megoldásához a legmodernebb infó-kommunikációs eszközöket hívtuk segítségül. Asszociációs, szókincs, hibakeresős, szövegismereti, és kreatív feladatok mellett videókészítés is szerepelt a változatos kínálatban.
Talán Isaac Asimov szavaival tudnánk jellemezni a vetélkedőt: „A könyv egyáltalán nincs híján a képi ábrázolásnak! Igenis ad képet, sőt, mi több, sokkal jobb képet, mint amilyen a tévé képernyőjén valaha is megjelenhet - mert a könyv képei személyre szabottak.”

A verseny eredménye:
1. helyezett csapat: Rónai Bálint, Prim Patrik, Milbacher Boldizsár (10.E)
2. helyezett csapat: Bánki Réka, Illés Zoltán, Kránicz Attila (12.B - 10.D)
és
Erdős Lili, Szekeres Kovács Veronika, Gerőfy Dzsenifer (10. B)
3. helyezett csapat: Frank Sára, Kovács Borbála, Vörös Sára (9.B)
4. helyezett csapat: Takács Dalma,Csökli Zita, Mácsai Viki (10.D – 10.E)
és
Horváth András, Serényi Zsombor, Haszjanov Rinát (10.B)
A műveltségi vetélkedőt is a 10.E osztály fiú csapata nyerte: Rónai Bálint, Prim Patrik, Milbacher Boldizsár (10.E)
Felnőtt kategóriában első helyezett lett a Tanarak csapat: Péliné Kardos Gyöngyi, Hosszú Barbara és Árvay Zsófia.

Eredményükhöz gratulálunk!

Munkánkat segítette: Lőrincz Benjámin (9.F osztályos tanuló) és Onódi Emőke  intézményegység-vezető helyettes (emléklap tervezése), Nagy Zsuzsanna - American Corner (ajándéktárgyak)és a PTE Gyakorló Általános Iskola, Gimnázium és Szakgimnázium vezetése.

1. helyezett (Rónai Bálint, Prim Patrik, Milbacher Boldizsár (10.E)) PowerPoint bemutatója az alábbi linkre kattintva letölthető : A Sound of Thunder
3. helyezett (Frank Sára, Kovács Borbála, Vörös Sára (9.B)) videója megtekintéséhez kattintson ide: Button Button

A verseny képgalériája itt található

Megosztás, e-mailben küldés, nyomtatás


 


Új komment írása


* kommented nem kerül ki azonnal, ám azt rögtön továbbítjuk moderálásra, és ha nem sérti moderálási elveinket, a legrövidebb időn belül itt láthatod