Ismét Helikon!

2017. dec. 19 Iskolavezetés, Betlehem Márta
Ismét Helikon!

Helikoni Ünnepségek, Keszthely, 2018. Április 19-21.

Kedves BABITSOSOK!

A keszthelyi Helikon mindig fantasztikus „verseny, buli, hatalmas élmény a középiskolás tanulók számára.Ezért ajánlom figyelmetekbe ezt a nagyszerű rendezvényt, ami bár verseny, de aki résztvevője lehet, ennek fantasztikus, meghatározó és soha nem felejthető élmény, mindig emlékezni fog rá. 

A Helikoni Ünnepségek a dunántúli középiskolás korosztály nagy hagyományokkal rendelkező, kétévente megrendezésre kerülő keszthelyi, kulturális seregszemléje, ahol a diákok iskolai keretek között, 18 művészeti kategóriában, szakértő zsűri előtt mérik össze tudásukat. Valahogy így lehetne meghatározni tömören, egy mondatban a Helikon lényegét, de ez az egy mondat nagyon rövid ahhoz, hogy az érdeklődő megismerhesse ezt az egyedülálló kulturális eseményt. A rendezvény legfőbb célja, hogy szervezett versengés formájában lehetőséget biztosítson a középiskolás korosztály számára a különböző művészeti ágakban elért felkészültségük bemutatására. A Helikon alapkoncepciója, hogy kizárólag az iskolák által kiválasztásra kerülő, az adott művészeti ágban legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtó tanulók érkezzenek a keszthelyi megmérettetésre.

A helikoni versengés 18 művészeti kategóriában zajlik, melyek többsége színpadi, előadóművészeti kategóriák, amiken a művészi tevékenység bemutatása és az értékelés személyes jelenlétet kíván. A versenyprogramok a háromnapos rendezvény első két napján, több helyszínen, gyakran kora reggeltől késő estig, folyamatosan zajlanak. A zsűri értékelésére és a minősítésre az utolsó nap délelőttjén kerül sor. A kategóriánkénti egy-egy fődíjat a záró rendezvényen, a szombat délutáni Helikoni gálán adják át a különdíjakkal, és a legsikeresebb iskolának járó vándorserleggel együtt.

KATEGÓRIÁK:

1. Kórusok: vegyeskar, nőikar, kamarakórus

2. Komolyzene: szólóhangszer, szólóének, kamaraének, kamarahangszer (iskolánként 3 produkció, bármilyen összeállításban)

3. Néptánc (szóló, kamara tánc, táncegyüttes)

4. Népzene (szólóhangszer vagy zenekar)

5. Népdaléneklés (szóló vagy kamara)

4. Könnyűzene: zenekar és ének

5. Mozgásművészet, moderntánc

6. Vers- és prózamondás

7. Színjátszás

8. Egyéb (Bármi lehet itt)

9. Alkotóművészet

  • Irodalmi alkotás (vers, próza)
  • Képzőművészeti alkotás (bármilyen technika)
  • Film (téma bármi lehet)

Kategóriánként sajnos csak 1-1 produkciót tudunk vinni, azért 2018. január 30-án iskolai válogatót tartunk minden kategóriában.

Jelentkezési határidó: 2018. január 10. (A kategória és a műsor pontos megjelölésével!)

Képek a 2016-os Helikoni Ünnepségekről.


  

Megosztás, e-mailben küldés, nyomtatás


 


Új komment írása


* kommented nem kerül ki azonnal, ám azt rögtön továbbítjuk moderálásra, és ha nem sérti moderálási elveinket, a legrövidebb időn belül itt láthatod