Meghívó az OFF-Színkör előadására

2015. máj 30 Történelem mk.

Kedves Diákok, Kollégák, Érdeklődők!

Szeretettel hívunk és várunk Benneteket bemutatónkra

tovább olvasom

PTE BTK KreaTábor

2015. máj 28 Magyar mk.

Kedves Diákok!

A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán az idei évben is megrendezésre kerül a Pécsi Bölcsész KreaTábor 2015. június 30 - július 3. között.

tovább olvasom

Strandröplabda házibajnokság

2015. máj 27 Testnevelés mk.

Május 20-án, szerdán első alkalommal rendeztük meg iskolánk standröplabda házibajnokságát, amely egyben selejtező is volt a május 28-29-i XI. Babeach Strandröplabda kupára.

tovább olvasom

Babits sikerek az I. Pécs-Orfű Félmaraton Országos Futóversenyen

2015. máj 26 Testnevelés mk.

Az I. Pécs-Orfű Félmaraton Országos Futóversenyen az iskolák váltóversenyében elsőként futott be a Fittbike-Babits Fiúk csapat: Tóth Péter (12.E), Akaró Simon (11.D) és Szabolcsi András (10.B).

tovább olvasom

Diákjaink 2. helyezést értek el a PASCH-net projekt pályázaton

2015. máj 26 Német mk.

Iskolánkból Nemes Ádám és Strasszer László 10. C osztályos tanulók nyújtottak be pályaművet „Orte der Erinnerung – die Geschichte des Pécser Judentums” című rövidfilmmel, mellyel a nemzetközi versenyen második helyet értek el. 

tovább olvasom

Kiállítás Erdélyről

2015. máj 20 Iskolavezetés

A Határtalanul pályázat keretében került megrendezésre iskolánkban az Erdélyt bemutató kiállításunk Szász-Kolumbán Olga nyugdíjas tanárnőnk rendezésében.

tovább olvasom

Szép siker a tájékozódási futó országos diákolimpia döntőjében

2015. máj 19 Testnevelés mk.

Május közepén rendezték meg a Tájékozódási Futó Országos Diákolimpia Döntőjét Zánkán, illetve Tapolca melletti Diszeli erdőben. Szombaton, a gyors, kevés technikai elemet tartalmazó "Sprint" versenyszámban az NV. korcsoportban Pataki Réka Dalida 9.D. osztályos tanulónk második helyet szerzett.

tovább olvasom

Siker a Magyarországi Német Vers- és Prózamondó Verseny Országos versenyen

2015. máj 19 Német mk.

A Budapest XX. Kerületi Német Nemzetiségi Gimnázium és Kollégium 11. alkalommal rendezte meg a Magyarországi Német Vers- és Prózamondó Verseny Országos Döntőjét, ahol iskolánk 11.C osztályos tanulója, Kleisz Bálint, a német nyelvjárás kategóriában I. helyezést ért el.

tovább olvasom

Bánki Benjámin nyerte a „Felfedezettjeink 2015” közönségdíját

2015. máj 19 Iskolavezetés

A Nemzeti Tehetségsegítő Tanács a magyarországi és országhatáron túl működő több, mint 1000 Tehetségpontban évek óta nagy érdeklődés mellett hirdeti meg a „Felfedezettjeink” pályázatot.

tovább olvasom

Az OFF-Színkör kiemelkedő eredménye

2015. máj 13 Művészeti mk.

Iskolánk Off-Színköre a Mosonmagyaróváron megrendezett XXV. Moson Megyei Színjátszó Találkozón az ARANY minősítés mellett megnyerte a fesztivál FŐDÍJÁT is.

tovább olvasom