Kreatív Történelem

2015. márc 31 Történelem mk.

A Kreatív Történelem tanulmányi verseny országos döntőjében iskolánk csapata  III. helyezést ért el.

tovább olvasom

Balázs Kinga Anna (12.B) kiemelkedő eredménye

2015. márc 31 Művészeti mk.

A Győrben megrendezett VIII. Országos Maros Gábor Ütőhangszeres Szóló- és Duóverseny 4. korcsoportjában Balázs Kinga Anna iskolánk 12.B osztályos tanulója III. díjat kapott.

tovább olvasom

Iskolánk kórusa is csatlakozott a Méltóság Mezejéhez

2015. márc 30 Közösségi szolgálat

A Pécs-Baranyai Hospice Alapítvány 2015. március 21-én rendezte meg a Méltóság Mezeje rendezvényt, melyen iskolánk szavalói és vegyeskara is szerepelt. A felkészítő tanárok: Maul Borbála tanárnő és Balásy Szabolcs tanár úr. Köszönjük elismerésre méltó műsorukat.

tovább olvasom

Rotary Díj

2015. márc 26 Iskolavezetés

Kedves Diákok!

Ismét meghírdették a Rotary tanulmányi díjat, amelynek célja a középiskolás diákok és az egyetemi hallgatók kiemelkedő tanulmányi valamint kutatómunkára történő ösztönzése.

A díj:100.000 Ft pénzjutalom és oklevél

tovább olvasom

Bölcsész mentori és vezetőtanári szakmai fórum

2015. márc 24 Magyar mk.

2015. március 24-én Bölcsész mentori és vezetőtanári szakmai fórumot rendeznek az Eötvös Lóránt Tudományegyetemen. A program társszervezője a PTE Babits Mihály Gyakorló Gimnázium és Szakközépiskola

tovább olvasom

Napfogyatkozás

2015. márc 20 Webadmin

2015. március 20-án hazánk területén részleges napfogyatkozás volt megfigyelhető. Az eseményre fizika tanáraink külön is készültek, az érdeklődő diákok számára négy csillagászati távcső állt rendelkezésre a jelenség biztonságos és szakszerű megfigyeléséhez.

tovább olvasom

Fiatalok az Élet Küszöbén előadássorozat

2015. márc 20 Angol mk.

Az amerikai Luke Stannard, a F. É. K. (Fiatalok az Élet Küszöbén) szervezet képviselőjeként második alkalommal tartott nagysikerű, interaktív angolórákat iskolánkban.

tovább olvasom

Caritas élelmiszergyűjtés

2015. márc 19 Közösségi szolgálat

Tartós élelmiszergyűjtést rendez a Pécsi Egyházmegyei Katolikus Caritas. Az alábbi időpontokra és helyszínre várjuk a önkéntes jelentkezőket:
03. 19. (csütörtök) és 03. 20. (péntek)

tovább olvasom

Oxigéntartalmú vegyületek

2015. márc 18 Kémia

Kémia tananyag Bodó Jánosné tanárnő 10. évfolyamos tanulói számára.

Letöltés

tovább olvasom

Polgármesteri ösztöndíj

2015. márc 17 Iskolavezetés

Pécs Megyei Jogú Város polgármestere pályázatot hirdet Polgármesteri Ösztöndíj elnyerésére a 2015. év I. félévében Pécs Megyei Jogú Város köznevelési intézményeiben tanuló, illetve a Pécsi Tudományegyetemen aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező pécsi polgárok számára.

tovább olvasom