Izgalmas kalandozásunk a Planetáriumban

2013. okt 25 Biológia - földrajz mk.

A Planetáriumban tett látogatásunk során nagyon jól éreztük magunkat. Amikor beléptünk az „égbolt színházába”, a csillagos éghez megtévesztően hasonló látvány tárult szemünk elé.

tovább olvasom

Meghívó

2013. okt 22 Iskolavezetés

Kedves Örökös Tagunk!


A PTE Babits Mihály Gyakorló Gimnázium és Szakközépiskola az intézmény fennállásának 50. évfordulója alkalmából 2013. november 12-én (kedden) 18:00 órai kezdettel tartja ünnepi gálaműsorát a Kodály Központban. A rendezvényre szeretettel meghívunk!

tovább olvasom

Gyakorlós diákok Pécs kisfilm pályázatán

2013. okt 18 Webadmin

Kreatív fiatalok számára hirdetett pályázatot Pécs polgármestere, melyen Halmos Ádám - iskolánk tanulója,  valamint a Deák Gyakorló Gimnáziumból Holovitz Edgár közös alkotással indult.

tovább olvasom

Önkéntesség Kán üdülőfaluban

2013. okt 17 Angol mk.

Közösségi munkavégzésre van lehetőség a Polgárőr Szövetség Hetvehelyi Egyesület Káni Lovas Tagozatának telephelyén, ahol Újhelyi Éva tanárnő felügyeletével és irányításával várjuk önkéntes diákjainkat.

tovább olvasom

Elektrokémia tananyag

2013. okt 14 Kémia

Elektrokémia tanyag Bodó tanárnő osztályai számára.

tovább olvasom

Iskolánkba látogattak a BÉT előadói

2013. okt 14 Szakképzés

Budapest, Győr és Debrecen után 2013. október 9-én „Tőzsde. Mindenkinek" címmel Pécsre érkezett. A tőzsde munkatársai az idei tanévtől a ROADSHOW részeként , most már nemcsak az egyetemeken tartottak előadásokat, hanem minden városban egy-egy középiskolában is.

tovább olvasom

Tőzsdejáték középiskolásoknak

2013. okt 10 Szakképzés

Újraindul a „Tőzsdejáték középiskolásoknak” verseny! 
A Közép-európai Brókerképző Alapítvány– együttműködve az Erste Befektetési Zrt-vel - a 2013/2014-es tanévben ismét értékpapír-piaci témájú tanulmányi versenyt és tőzsdejátékot hirdet a középiskolai diákok számára.

tovább olvasom

Felvételi előkészítők

2013. okt 09 Iskolavezetés

A PTE Babits Mihály Gyakorló Gimnázium és Szki. által szervezett díjmentes felvételi előkészítők időpontja és tematikája.

tovább olvasom

Az Ostinato szakmai elismerésben részesült

2013. okt 07 Webadmin

A Budapesten szeptember 19-22 között megrendezett ANTRÉ FESZTIVÁLON az Ostinato a legmagasabb elismerésben részesült. A kapott Szakmai Díj azt jelenti, hogy együttesünket a profi előadókkal egy szinten említik.

tovább olvasom

Rendhagyó orosz óra

2013. okt 07 Webadmin

Szeretettel várunk minden érdeklődőt 2013. október 11-én, pénteken tartandó rendhagyó orosz óránkon.
Az esemény során bemutatjuk a Babits Gimnáziumban folyó orosz nyelvi képzést, különös tekintettel kilencedikes, kezdő szintű tanulóinkra.
Időpont: 2013. október 11-e, a második órában (9.00 - 9.45), a 302-es tanteremben.
 
 

tovább olvasom