Május 22., a biológiai sokszínűség napja

2009. máj 22 Német mk.


Magyarországon idén ünnepeljük meg először a biológiai sokszínűség napját. A rendezvények célja, hogy felhívja az emberek figyelmét arra, hogy milyen fontos az élővilág változatosságának megőrzése.Iskolánk is csatlakozott az egész világot átívelő akcióhoz, mely keretén belül fát ültettünk az iskola udvarán. Az eseményt dokumentáltuk is, s a dokumentáció anyagát feltöltöttük a http://greenwave.cbd.int weboldalra. Itt az iskolánk dokumentációja mellet sz&a

tovább olvasom

Sprachdiplom

2009. máj 14 Német mk.


2009. május 8-án az orvosi kar aulájában került sor ünnepélyes keretek közt a Deutsches Sprachdiplom der Kultusministerkonferenz Stufe II. nyelvvizsga bizonyítványok  átadására.


 


Iskolánkból ebben a tanévben 25 tanuló tette le sikeresen ezt a felsőfokú nyelvvizsgát.


 


 

A tanulók névsora:

Bagoly Dániel
Horváth Gábor
Paári Krisztián        Felkészítő tanár: Hosszú Barbara
Menyh&eacu

tovább olvasom

Meghívó

2009. máj 13 Szabadidõ szervezõ


2009. május 15-én, pénteken iskolánkba látogat Grecsó Krisztián író. Rendhagyó irodalom óra keretében kötetlen beszélgetére kerül sor regényéről és a kortárs irodalomról.Helyszín: 2. em, 201-es terem.


Időpont: 5.óra (11.35 - 12.20)


 


Minden érdeklődőt sok szeretettel várunk!


 


 


 


 


 


 


 

tovább olvasom

E-learning projekt a Babitsban

2009. máj 02 Német mk.


A júniusi Európai Uniós választások kapcsán a németországi Baden-Württemberg tartomány politikai információs központja országokat összekötő virtuális projektet hirdetett, melyen iskolánkból három német nyelvi csoport vesz részt.Az együttműködés célja, hogy a résztvevő diákok ismereteket szerezzenek az Unió intézményrendszeréről, illetve népszerűsítse a választásokon való részvételt.
A műhelymunka során „digitálisan berendezett” tan

tovább olvasom